Uitgebreid oogonderzoek en hoogwaardige oogzorg

Als je last hebt van je ogen, plotseling slecht zicht ervaart of moeite hebt met scherpstellen, kun je bij ons terecht voor uitgebreid oogonderzoek en hoogwaardige oogzorg. We informeren je graag over de mogelijkheden van ooglaseren en staarbehandelingen, en streven ernaar om de beste oplossing te vinden die past bij jouw specifieke situatie. Met hun expertise kunnen onze specialisten eventuele afwijkingen opsporen en streven ze naar een optimale gezondheid van je ogen. Vertrouw op onze deskundigheid en betrouwbaar advies voor een optimale oogzorgervaring.

Optometrisch onderzoek + OCT-scan

Nauwkeurige metingen, gezondheidsbeoordeling en gedetailleerde oogscans.

AVA Oogmeting

Gedetailleerde oogmetingen voor een optimale brilervaring op maat.

Orthoptisch onderzoek

Uitgebreid orthoptisch onderzoek inclusief behandeling en opvolging.

Ooglaseren

Professionele ooglaserbeoordeling, inclusief voor- en na-onderzoeken.

Myopie

Geef je ogen de aandacht die ze verdienen.

Naar de optometrist of de orthoptist voor oogzorg?

Het verschil tussen een optometrist en een orthoptist kan verwarrend zijn. Een optometrist voert uitgebreide oogonderzoeken uit om de gezondheid van de ogen te beoordelen en visuele afwijkingen te diagnosticeren. Je kunt bijvoorbeeld naar een optometrist gaan voor: preventieve controle boven de 40 jaar, vervolgonderzoek na eerdere metingen, erfelijke oogaandoeningen, dubbelzien, vlekken of flitsen in het gezichtsveld, of onderzoeken vanwege specifieke gezondheidsproblemen. Een orthoptist daarentegen is vooral gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van problemen met de oogspieren en de samenwerking van de ogen. Zij behandelen bijvoorbeeld: scheelzien, dubbelzien, leesklachten en een lui oog. Zowel optometristen als orthoptisten spelen een waardevolle rol in de oogzorg om de gezondheid en functionaliteit van de ogen te waarborgen.

Hoogwaardige oogzorg bij VD Wiel Optiek

Bij VD Wiel Optiek hebben we zowel optometristen als orthoptisten in huis. Een optometrist onderzoekt de ooggezondheid en diagnosticeert visuele afwijkingen, terwijl een orthoptist gespecialiseerd is in oogspierproblemen en oogsamenwerking, zoals scheelzien of een lui oog. Beiden zijn essentieel in de oogzorg voor optimale gezondheid en functionaliteit van de ogen. Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts nodig om een afspraak te maken voor een oogonderzoek. We hanteren korte wachttijden, geven je alle aandacht en nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden. Het onderzoek bestaat uit verschillende testen en kan in totaal anderhalf uur duren. De kosten voor een orthoptisch onderzoek bedragen €119,-. Voor een optometrisch onderzoek en een OCT-scan geldt ook een tarief van €119,-. Het opmeten van de ogen kost € 45,-. Voor een onderzoek kun je een afspraak bij ons maken.

Afspraak maken